Spouwmuur isoleren? Kies voor een erkend isolatiebedrijf

Isoleren woning wordt steeds belangrijker en populairder

De woning goed isoleren is de afgelopen jaren steeds belangrijker en populairder geworden. Logisch, want wie wil er nu niet besparen op zijn of haar energierekening? En een bijdrage leveren aan een beter milieu, zodat ook de generaties na ons nog op een leefbare planeet kunnen wonen? En natuurlijk wilt u ook anticiperen op de strengere regels die er in de nabij toekomst komen als het gaat om CO2-uitstoot van woningen.

De pluspunten van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie laten uitvoeren is een van de meest aantrekkelijke manieren om het huis beter te isoleren. Deze methodiek van isoleren heeft dan ook de nodige pluspunten, die veel mensen ervan overtuigen dat het isoleren van spouwmuren een slimme en verstandige zet is. De meest bekende voordelen van spouwmuurisolatie zijn:

  • Spouwmuurisolatie levert een flinke jaarlijkse besparing op de energienota op. Gemiddeld bespaart u voortaan tussen de 300 en 600 euro, omdat er minder gas gestookt hoeft te worden.
  • Vaak kunt u bij de gemeente ook subsidies krijgen voor het isoleren van uw hui, wat een en ander financieel nog aantrekkelijker maakt.
  • Door spouwmuurisolatie in uw woning aan te brengen, wordt het in huis een stuk comfortabeler. Het blijft langer warm in huis en het tocht een stuk minder, omdat de muren warme lucht een stuk beter tegenhouden. En natuurlijk kunt u de kachel 1 à 2 graden lager zetten. Standaard! In de zomer is spouwmuurisolatie juist weer prettig omdat de warmte van buiten dan beter tegengehouden wordt. Daardoor is het binnenklimaat op hete zomerdagen koele en aangenamer.
  • Met het aanbrengen van spouwmuurisolatie kiest u bewust voor het verbeteren van het milieu. U levert een goede bijdrage aan het verminderen van de opwarming van de aarde en aan een reductie van de CO2-uitstoot.
  • Het isoleren van de spouwmuur is gunstig voor uw gezondheid. Door spouwmuurisolatie neemt namelijk de luchtvochtigheid in uw woning af. Een lagere luchtvochtigheid voorkomt dat op koudere plekken in huis schimmelvorming kan ontstaan, die slecht is voor de gezondheid. Het isoleren van de spouwmuren is dus gunstig en bevorderlijk voor een betere gezondheid vanu en uw huisgenoten.

Kies voor een erkend isolatiebedrijf

Benut ook de vele pluspunten van het isoleren van uw spouwmuren en schakel een professioneel bedrijf in die dit effectief en voordelig voor u kan regelen.