Laat uw muren isoleren, voordelig en effectief

Bij woningisolatie zijn er alleen maar winnaars

Het beter isoleren van woningen is al jarenlang helemaal hot onder woningeigenaren. Van alle kanten klinkt ook de boodschap dat een betere woningisolatie eigenlijk alleen maar winnaar kent. En dat klopt, want uw huis grondig isoleren heeft een hele reeks voordelen. De bekendste voordelen van woningisolatie zijn:

  • U bespaart door het isoleren van het huis aanzienlijk op de energierekening. Met name spouwmuurisolatie en het isoleren van uw dak leveren financieel veel op.
  • U doet door te kiezen voor isolatie iets goeds voor het milieu. De CO2-emissie moet wereldwijd teruggedrongen worden en u levert hieraan een bijdrage door woningisolatie.
  • Uw huis wordt direct meer waard als u de beslissing neemt om op belangrijke plekken te gaan isoleren. Het energielabel verbetert namelijk en dat zorgt voor een interessante waardetoename van uw woning.
  • U profiteert van een aangenamer binnenklimaat. Het is minder koud in de winter, terwijl isolatie in de zomer juist de warmte buiten houdt.
  • Isoleren is tegenwoordig extra voordelig vanwege de premies en kortingen die u van de overheid krijgt. Informeer hiernaar bij de plaatselijke of regionale gemeente of overheid.
  • Isoleren heeft gezondheidsvoordelen. De luchtvochtigheid daalt in een goed geïsoleerde woning en dat betekent minder kan op ziekten, allergieën of een zware ademhaling. Immers: minder vocht betekent minder kans op schimmels, zwammen en ongedierte.

Spouwmuurisolatie is pas echt effectief

De methode van isoleren die het meest populair is de afgelopen jaren, is het isoleren van de spouwmuren in de gevels van uw huis. Dat komt omdat deze isolatietechniek én bewezen resultaat oplevert én relatief voordelig is vergeleken met bijvoorbeeld dakisolatie. De gemiddelde jaarlijkse besparing nadat er spouwmuurisolatie is aangebracht, bedraagt zo'n 350 tot 650 euro per huishouden. Dat is natuurlijk makkelijk geld verdienen. Reken daarbij nog de premies die u veelal terug kunt ontvangen en de winst is zeer aantrekkelijk te noemen. Hierdoor valt het investeringsbedrag van spouwmuurisolatie vaak al in twee tot vier jaar terug te verdienen. U heeft dus snel profijt van de isolatiemaatregelen die u genomen heeft!

Bij een specialist zit u goed voor een grondige én goed betaalbare spouwmuurisolatie

Zorg er wel voor dat u de isolatie door een professioneel isolatiebedrijf laat aanbrengen. Bij een ervaren expert op dit gebied, zit u helemaal goed. Wij plaatsen alle soorten isolatie, secuur en tegen scherpe prijzen. Bekijk nu alle mogelijkheden en/of vraag een gratis prijsopgaaf aan.